Mijn bestelling: Geen producten Afrekenen

Soorten brandhout

Er zijn een groot aantal soorten brandhout. Bij haardhout.eu heeft u de keuze uit eikenhout, essenhout en berkenhout. Deze drie soorten brandhout behoren tot haardhout beste haardhout voor uw openhaard of houtkachel. Daarnaast verkopen wij ook hout voor pizza ovens.

Eikenhout

Eikenhout is uitstekend brandhout. Eikenhout heeft een langzame verbranding en zorgt voor rustige vlammen. Het is daarom een zeer geschikte houtsoort voor uw openhaard. Bovendien geeft eikenhout weinig rook. Omdat eikenhout een lange periode moet drogen (2 tot 3 jaar), bieden wij ovengedoogd eikenhout aan. Hiermee kunt u direct uw openhaard aansteken.

Essenhout

Een andere vorm van openhaardhout is Essenhout. Ook essenhout heeft een langzame verbranding. Daarnaast is er voor de verbranding weinig zuurstof nodig. Ook essenhout moet lang drogen. Bij haardhout.eu profiteert u van voordeel omdat ons essenhout ovengedroogd is. Essenhout is met name geschikt voor de wat grotere open haarden.

Berkenhout

Berkenhout ten slotte heeft een schone verbranding. Ook geeft het veel warmte af. Dit komt door de grote vlammen die berkenhout geeft. De verbranding gaat hierdoor wel sneller. Berkenhout wordt ook vaak gebruikt om vuur aan te maken.

Voordelen haardhout.eu

Zoals al eerder genoemd, bieden wij u gedroogd haardhout aan. Het voordeel voor u is dat u meteen kunt stoken. Wanneer u met nat of vochtig hout gaat stoken profiteert u niet optimaal van de warmte die het hout kan geven. Daarnaast bieden wij u ook aanmaakhout en de mogelijkheid tot houtopslag aan. Heeft u nog vragen over de soorten brandhout? Neem contact met ons op.

Haardhout.eu biedt u het goedkoopste haardhout van Nederland.

Soorten haardhout: voordelen en verschillen

Direct haardhout bestellen