(0)

Haardhout Zeeland

Ben je op zoek naar haardhout in Zeeland? Bij Haardhout.eu bestel je het beste kant-en-klare haardhout online. Vanuit Nieuwerkerk, Schouwen-Duiveland, bezorgen we haardhout in heel Zeeland, van Tholen tot Zeeuws-Vlaanderen. Een thuisreisje dat we graag voor je maken!

Ruim assortiment Haardhout in Zeeland

In onze webshop vind je vijf soorten haardhout: berkenhout, essenhout, elzenhout, beukenhout en eikenhout. Alle soorten zijn leverbaar op een hele, halve of driekwart pallet. Een pallet met gestapeld haardhout is ideaal om direct in de garage te plaatsen. Maakt de houtsoort je niet zoveel uit en is het ook niet erg als het losgestort in een big bag zit? Dan is de big bag met gemixt haardhout een goede optie.

Wat je voorkeur ook heeft, ons hout is altijd ovengedroogd en direct stookklaar. Daarnaast leveren wij uitsluitend haardhout in Zeeland wat het PEFC-keurmerk bevat. Dat betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Kom je er niet uit welk type haardhout het beste bij je past? Klik dan hier! Meer weten over de verschillende soorten haardhout? Lees dan snel verder.

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort is, het brand daardoor lang en is zeer geschikt voor kachels. Door de hardheid ontvlamt het wat lastiger, maar als het eenmaal brandt levert het vlammenspel een levendig beeld op en geeft het lang en veel warmte. In tegenstelling tot andere houtsoorten is eikenhout minder geschikt voor open haarden en vuurkorven, eikenhout moet zo volledig mogelijk branden en dat lukt alleen als er voldoende vuur en warmte aanwezig is.

Essenhout

Essenhout is hardhout dat neutraal van geur is en niet spat, daarom raden we essenhout altijd aan voor gebruik in een pizza houtoven. Essenhout past het beste bij culinaire toepassingen en is door de mooie rustige vlammen perfect geschikt als openhaardhout. Daarnaast heeft essenhout een hoog rendement en brandt het erg schoon.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, het voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zacht hout en dit levert je dus een hoger rendement op. Het mooie vlammenspel zorgt in combinatie met de aangename geur voor een fijne sfeer in de ruimte.

Beukenhout wordt ook veel gebruikt om op te koken of bakken, doordat het hout gaat verkolen is het gemakkelijker te verdelen en kun je de warmte goed sturen.

Elzenhout

Elzenhout is een zachte houtsoort, maar is wel de meest harde onder de zachte houtsoorten. Zacht hout ontbrandt snel en is daardoor zeer makkelijk aan te steken, dit levert vervolgens een prachtig vlammenspel en een heerlijke geur op!

Berkenhout

Berkenhout is een echt zachte houtsoort, dit betekent dat het hout sneller ontvlamt en veel warmte afgeeft in korte tijd. Door de verbranding van de witte schors ontstaat er een knisperend geluid en een aangename geur. Berkenhout is daarmee uitstekend geschikt voor het gebruik in een vuurkorf, maar brandt minder lang dan eikenhout en essenhout.

Haardhout in Zeeland gratis thuisbezorgd

Haardhout.eu is dé Zeeuwse haardhout leverancier. Bestel eenvoudig en snel online en profiteer van gratis bezorging in heel Zeeland. Omdat we in de regio zitten, bezorgen we haardhout in Zeeland meestal al binnen een paar dagen gratis bij je thuis. Heb je vragen over onze producten of onze service, neem dan contact met ons op of kom op ons depot langs in Nieuwerkerk, Schouwen-Duiveland.

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.