(0)

Welk haardhout kiezen

Hout is hout, zou je misschien denken. Maar er zijn veel soorten hout en allemaal hebben ze een eigen karakter. Soms merk je dat het ene hout snel vlam vat, terwijl het andere alleen maar ligt te smeulen. Welk haarhout je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van het gebruik.

Welk haardhout moet ik kiezen?

Ons assortiment bestaat uit eikenhout, essenhout, berkenhout, elzenhout en beukenhout. We snappen dat het lastig kan zijn om tussen die houtsoorten te kiezen. Daarom kun je de volgende richtlijnen aanhouden – gebaseerd op jouw manier van stoken:

Welk haardhout voor de open haard?

Voor de open haard ben je het beste af met een houtsoort dat niet teveel spettert maar nog wel een hoog rendement levert. Een harde houtsoort is de beste keuze: ga voor essenhout of beukenhout.

Welk haardhout voor de gesloten haard?

Kies eikenhout voor het hoogste rendement. Eikenhout is namelijk hardhout, dat brandt lang, maar kan wel spetteren, vandaar is eikenhout het handigste in een gesloten haard. Ben je een gelegenheidsstoker, ga dan voor berkenhout. Een iets zachtere houtsoort wat veel warmte in een korte tijd geeft.

Welk haardhout voor de houtoven of barbecue?

Voorkom houtspetters of een overheersende smaak aan je eten. Voor de houtoven of barbecue is essenhout de beste keuze.

Welk haardhout voor de vuurkorf?

De vuurkorf wil je snel aan gang hebben, liefst met een mooi vlammenspel! Een zachtere houtsoort is een prima keuze. We adviseren berkenhout of elzenhout.

Ruime keuze

Hopelijk hebben we je keuze wat makkelijker gemaakt. Wil je meer weten over de eigenschappen, lees dan meer op de pagina soorten haardhout. Ben je op zoek naar haardhout om te kopen, dan vind je al onze houtsoorten in de webshop. We leveren alle genoemde houtsoorten op een pallet naar keuze. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.