(0)

PEFC-keurmerk

Bij Haardhout.eu en Pizzahoutoven.eu leveren wij vijf verschillende soorten haardhout: Essenhout, beukenhout, elzenhout, berkenhout en eikenhout. Naast dat al ons hout ovengedroogd én stookklaar is, beschikt het ook over het PEFC-keurmerk voor haardhout. Dit wereldwijd erkende keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos én dat het bos in stand wordt gehouden.

Over het PEFC-keurmerk voor haardhout

Door haardhout te bestellen dat beschikt over een PEFC-keurmerk, draag jij ook je steentje bij om bossen te behouden en te zorgen voor een duurzaam bosbeheer. Hoe groter de vraag naar PEFC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de PEFC-eisen beheerd worden. Zo blijven de duurzaam beheerde bossen wereldwijd in stand!

Berkenhout voor in de haard

PEFC-gekeurd haardhout

Wij bieden jou ovengedroogd & stookklaar haardhout van de beste kwaliteit aan. Allemaal verkrijgbaar op een heel, driekwart of half pallet. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken. Welke houtsoort het beste bij jou past is afhankelijk van het gebruik. Ben je op zoek naar haardhout voor de openhaard, houtoven of een gesloten haard? Lees hier meer over de verschillen tussen de verschillende haardhout soorten.

Soorten haardhout

Haardhout.eu levert vijf verschillende soorten hout: eikenhout, essenhout, beukenhout, elzenhout en berkenhout. Lees hier meer over de verschillen tussen de houtsoorten en welk soort het meest geschikt is voor jouw gebruik.

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort dat langzaam en lang brandt. Eikenhout heeft een sterke geur en kan wat spetteren. Het vlammenspel van eikenhout is levendig. Eikenhout is uitermate geschikt voor de rendementsstoker met een gesloten haard.

Essenhout

Essenhout is hardhout dat vrijwel geurloos is en niet spat, daarom raden we essenhout altijd aan voor gebruik in een pizza houtoven. Daarnaast heeft essenhout een mooi vlammenspel en een hoog rendement. Essenhout past het beste bij culinaire toepassingen en is perfect geschikt als openhaardhout.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, het voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zachthout en dit levert je dus een hoger rendement op. Hierdoor is beukenhout uitermate geschikt voor het bereiden van gerechten in een houtoven, BBQ of braai. 

Elzenhout

Elzenhout is een zachte houtsoort, maar de meest harde, van de zachte houtsoorten. Zachthout ontbrandt snel en is daardoor zeer gemakkelijk aan te steken, dit levert vervolgens een prachtig vlammenspel op!

Berkenhout

Berkenhout is een zachtere houtsoort dan eiken- en essenhout. Dat betekent dat het sneller en makkelijker ontvlamt en veel warmte in een korte tijd geeft. Berkenhout brandt wel minder lang dan eikenhout en essenhout. Berkenhout is bij uitstek geschikt voor de gelegenheidsstoker of het gebruik in bijvoorbeeld een vuurkorf.

Heb je liever een bigbag met haardhout? Bestel dan onze big bag met een mix van essen-, eiken- en berken haardhout. Ook het haardhout wat in de bigbag zit beschikt over het PEFC-keurmerk. Klik hier om direct naar de webshop te gaan en PEFC-gekeurd haardhout te bestellen!

Kunnen we je helpen?

Heb je een vraag of een opmerking over ons assortiment of onze service? We helpen je graag. Laat je telefoonnummer achter of neem direct contact met ons op.