(0)

Openhaardhout

Op zoek naar voordelig openhaardhout? Bij haardhout.eu bestel je openhaardhout op pallets. Eenvoudig en snel besteld en door heel Nederland gratis thuisbezorgd. Dat is stoken zonder zorgen!

Verschillende soorten openhaardhout

Er zijn natuurlijk talloze soorten openhaardhout, maar wij verkopen er vijf: eikenhout, essenhout, elzenhout, beukenhout en berkenhout. Elk soort heeft unieke eigenschappen, van snelle ontbranding tot spetter-vrij en hoog rendement.

Haardhout op een pallet is altijd netjes gestapeld, je hebt er geen omkijken meer naar! Maakt de houtsoort je niet zoveel uit, en hoeft het ook niet gestapeld te zijn, dan kun je ook voor een big bag gemixt hout kiezen. Al het haardhout is ovengedroogd en is meteen klaar voor gebruik. Je kunt er meteen aanmaakhout bij bestellen, zo ben je er helemaal klaar voor!

Welke soort je ook kiest, ons openhaardhout is altijd ovengedroogd en dus direct klaar voor gebruik!

De verschillen tussen het openhaardhout

Haardhout.eu levert vijf verschillende soorten haardhout. Lees hier meer over de verschillen tussen de houtsoorten en welk soort het meest geschikt is voor jouw gebruik:

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort dat langzaam en lang brandt. Eikenhout heeft een sterke geur en kan wat spetteren. Het vlammenspel van eikenhout is levendig. Eikenhout is uitermate geschikt voor de rendementsstoker met een gesloten haard.

Essenhout

Essenhout is hardhout dat vrijwel geurloos is en niet spat, daarom raden we essenhout altijd aan voor gebruik in een pizza houtoven. Daarnaast heeft essenhout een mooi vlammenspel en een hoog rendement. Essenhout past het beste bij culinaire toepassingen en is perfect geschikt als openhaardhout.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, het voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zachthout en dit levert je dus een hoger rendement op. Hierdoor is beukenhout uitermate geschikt voor het bereiden van gerechten in een houtoven, BBQ of braai. 

Elzenhout

Elzenhout is een zachte houtsoort, maar de meest harde, van de zachte houtsoorten. Zachthout ontbrandt snel en is daardoor zeer gemakkelijk aan te steken, dit levert vervolgens een prachtig vlammenspel op!

Berkenhout

Berkenhout is een zachtere houtsoort dan eiken- en essenhout. Dat betekent dat het sneller en makkelijker ontvlamt en veel warmte in een korte tijd geeft. Berkenhout brandt wel minder lang dan eikenhout en essenhout. Berkenhout is bij uitstek geschikt voor de gelegenheidsstoker of het gebruik in bijvoorbeeld een vuurkorf.

Voordelen van een openhaard

Wie een openhaard heeft, zou niet meer zonder willen. Ook wij steken liever de openhaard aan dan dat we de cv aanzetten. Hier lees je alle voordelen van de openhaard!

1. Gezelligheid

Eerlijk is eerlijk, een draai aan de cv geven is niet echt sfeervol. Eén van de voordelen van een openhaard is dat het juist wél sfeervol is! We zitten het liefst voor de haard, met een boekje of een spelletje, met een kopje koffie of juist een drankje. Vrienden of familie komen graag bij je langs om lekker bij de openhaard te zitten.

2. Lager gasverbruik

Wie zijn huis verwarmt met de houtkachel, heeft de cv-ketel minder vaak nodig en verbruikt dus ook minder gas. Dat zie je terug in de stookkosten! Gebruik je een houtkachel, dan heb je natuurlijk wel haardhout nodig. Je kunt de kosten van de aanschaf van haardhout over een langere periode eens vergelijken met de kostenbesparing op de gasrekening. Het kostenverschil is natuurlijk afhankelijk van je gebruikssituatie.

3. Sfeervol interieur

Een openhaard draagt niet alleen bij aan de warmte in huis, maar ook aan de hele sfeer. Net als de lichtjes rond de kerstdagen geeft de openhaard letterlijk en figuurlijk een warm gevoel. Daarnaast bestaan er haarden in vele soorten en maten, er is altijd een variant die bij jouw interieur en smaak past. Naast de haard kun je eventueel ook droog haardhout in huis opslaan, daar bestaan tegenwoordig heel mooie, stijlvolle oplossingen voor.

Openhaardhout online bestellen

Wie openhaardhout wil bestellen is bij Haardhout.eu aan het juiste adres. Er is een geschikt type houtsoort voor iedere stoker. Of je het nu wilt gebruiken als brandhout voor je houtoven of openhaard. Bestel je openhaardhout eenvoudig en snel in onze webshop. Kies uit hele, driekwart of halve pallets met openhaardhout van jouw gewenste soort. We bezorgen het openhaardhout gratis bij je thuis en meestal al binnen een paar dagen. Heb je vragen over ons openhaardhout of de dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.