(0)

Openhaardhout

Op zoek naar voordelig openhaardhout? Bij haardhout.eu bestel je openhaardhout op pallets. Eenvoudig en snel besteld en door heel Nederland gratis thuisbezorgd. Dat is stoken zonder zorgen!

Verschillende soorten openhaardhout

Er zijn natuurlijk talloze soorten openhaardhout, maar wij verkopen er vijf: eikenhout, essenhout, elzenhout, beukenhout en berkenhout. Elk soort heeft unieke eigenschappen, van snelle ontbranding tot spetter-vrij en hoog rendement.

Haardhout op een pallet is altijd netjes gestapeld, je hebt er geen omkijken meer naar! Maakt de houtsoort je niet zoveel uit, en hoeft het ook niet gestapeld te zijn, dan kun je ook voor een big bag gemixt hout kiezen. Al het haardhout is ovengedroogd en is meteen klaar voor gebruik. Je kunt er meteen aanmaakhout bij bestellen, zo ben je er helemaal klaar voor!

Welke soort je ook kiest, ons openhaardhout is altijd ovengedroogd en dus direct klaar voor gebruik!

De verschillen tussen het openhaardhout

Haardhout.eu levert vijf verschillende soorten haardhout. Lees hier meer over de verschillen tussen de houtsoorten en welk soort het meest geschikt is voor jouw gebruik:

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort dat langzaam en lang brandt. Eikenhout heeft een sterke geur en kan wat spetteren. Het vlammenspel van eikenhout is levendig. Eikenhout is uitermate geschikt voor de rendementsstoker met een gesloten haard.

Essenhout

Essenhout is hardhout dat vrijwel geurloos is en niet spat, daarom raden we essenhout altijd aan voor gebruik in een pizza houtoven. Daarnaast heeft essenhout een mooi vlammenspel en een hoog rendement. Essenhout past het beste bij culinaire toepassingen en is perfect geschikt als openhaardhout.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, het voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zachthout en dit levert je dus een hoger rendement op. Hierdoor is beukenhout uitermate geschikt voor het bereiden van gerechten in een houtoven, BBQ of braai. 

Elzenhout

Elzenhout is een zachte houtsoort, maar de meest harde, van de zachte houtsoorten. Zachthout ontbrandt snel en is daardoor zeer gemakkelijk aan te steken, dit levert vervolgens een prachtig vlammenspel op!

Berkenhout

Berkenhout is een zachtere houtsoort dan eiken- en essenhout. Dat betekent dat het sneller en makkelijker ontvlamt en veel warmte in een korte tijd geeft. Berkenhout brandt wel minder lang dan eikenhout en essenhout. Berkenhout is bij uitstek geschikt voor de gelegenheidsstoker of het gebruik in bijvoorbeeld een vuurkorf.

Openhaardhout online bestellen

Bestel je openhaardhout eenvoudig en snel in onze webshop. Kies uit hele, driekwart of halve pallets met openhaardhout van jouw gewenste soort. We bezorgen het openhaardhout gratis bij je thuis en meestal al binnen een paar dagen. Heb je vragen over ons openhaardhout of de dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.