(0)

Kachelhout kopen

Wil je kachelhout kopen dat meteen de kachel in kan? Dan ben je hier aan het juiste adres! In onze webshop vind je een ruim assortiment voordelig kachelhout. Alle pallets met ovengedroogd hout worden binnen een paar dagen gratis bij je thuisbezorgd.

Alle soorten kachelhout

Alhoewel bijna elke houtsoort geschikt is voor de houtkachel, is het wel belangrijk dat het gedroogd hout is. In onze webshop vind je een ruim assortiment ovengedroogd hout voor de houtkachel. De soorten die wij leveren zijn: eikenhout, essenhout,  beukenhout, elzenhout en berkenhout.

Elk soort kachelhout heeft zijn eigen plus- en minpunten. Het beste haardhout voor jou kies je op basis van je kachel en je wensen. Lees hier onder meer over de verschillende soorten.

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort dat langzaam en lang brandt. Eikenhout heeft een sterke geur en kan wat spetteren. Het vlammenspel van eikenhout is levendig. Eikenhout is uitermate geschikt voor de rendementsstoker met een gesloten haard.

Essenhout

Essenhout is hardhout dat vrijwel geurloos is en niet spat, daarom raden we essenhout altijd aan voor gebruik in een pizza houtoven. Daarnaast heeft essenhout een mooi vlammenspel en een hoog rendement. Essenhout past het beste bij culinaire toepassingen en is perfect geschikt als openhaardhout.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, het voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zachthout en dit levert je dus een hoger rendement op. Hierdoor is beukenhout uitermate geschikt voor het bereiden van gerechten in een houtoven, BBQ of braai. 

Elzenhout

Elzenhout is een zachte houtsoort, maar de meest harde, van de zachte houtsoorten. Zachthout ontbrandt snel en is daardoor zeer gemakkelijk aan te steken, dit levert vervolgens een prachtig vlammenspel op!

Berkenhout

Berkenhout is een zachtere houtsoort dan eiken- en essenhout. Dat betekent dat het sneller en makkelijker ontvlamt en veel warmte in een korte tijd geeft. Berkenhout brandt wel minder lang dan eikenhout en essenhout. Berkenhout is bij uitstek geschikt voor de gelegenheidsstoker of het gebruik in bijvoorbeeld een vuurkorf.

Big bag of pallet kachelhout

De doorgewinterde stoker zal al snel een paar kuub kachelhout per seizoen verstoken. Stook je veel, dan ben je het voordeligst uit met een heel pallet haardhout. Gebruik je de kachel niet zo vaak, dan kun je ook voor een driekwart pallet of half pallet kiezen. Het hout op een pallet is altijd netjes gestapeld. Regionaal leveren wij ook big bags met een kuub gemixt hout. Al ons kachelhout is altijd ovengedroogd en dus klaar voor gebruik.

Kachelhout kopen? Gratis thuisbezorgd!

Bestel kachelhout eenvoudig en snel online en je hoeft de deur niet meer uit! Met onze kleine vrachtwagen bezorgen we het hout bij je thuis af. Meestal al binnen een paar werkdagen. Alle pallets worden in heel Nederland gratis thuisbezorgd. Vragen over ons hout of dienstverlening? Neem dan contact met ons op. Direct kachelhout bestellen? Ga naar de webshop!

Kunnen we je helpen?

Heb je een vraag of een opmerking over ons assortiment of onze service? We helpen je graag. Laat je telefoonnummer achter of neem direct contact met ons op.