Ovengedroogd haardhout

Het assortiment van Haardhout.eu bevat uitsluitend ovengedroogd haardhout. Droog haardhout is namelijk direct klaar voor gebruik, wel zo handig! Kom meer te weten over ovengedroogd haardhout en bestel het eenvoudig en snel online!

Wat is ovengedroogd haardhout?

Ovengedroogd haardhout wordt in een goed geïsoleerde oven (doorkamer) met hete lucht gedroogd. Met deze speciale behandeling wordt de temperatuur en luchtstroom gecontroleerd geregeld om het vochtpercentage van het haardhout terug te brengen tot < 20%.

Het is aanbevolen om altijd droog haardhout te stoken. Waarom? Het ontbrandt makkelijker, het brand langer en schoner. Droog haardhout bereikt een hogere temperatuur, dat is dus belangrijk voor het rendement. Daarnaast biedt ovengedroogd haardhout meer bescherming tegen schimmels en ongedierte in de houtopslag.

Ruim aanbod

Met ons ruime aanbod hebben we een geschikt product voor iedere stoker. Ben je een grootverbruiker, dan raden we onze hele pallets aan van 2 kuub haardhout aan. Stook je niet zo vaak, dan is het halve pallet met 1 kuub een goed alternatief. Het driekwart pallet is een ideale tussenmaat met 1,5 kuub droog hout, deze past meestal perfect in de schuur. Elke pallet is leverbaar met essenhout, eikenhout en berkenhout. Lees meer over de houtsoorten. Niet op zoek naar gestapeld hout van een bepaalde soort? Kies dan voor onze big bag met 1 kuub gemixt haardhout!

Ovengedroogd haardhout bestellen

Alle pallets en big bags bevatten ovengedroogd haardhout. In onze webshop bestel je haardhout eenvoudig en snel online. Alle pallets ovengedroogd haardhout worden gratis thuisbezorgd. De levering van big bags is afhankelijk van je postcode. Heb je vragen over onze producten, of over iets anders? Neem dan contact met ons op!

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.