Mijn bestelling: Geen producten Afrekenen

Haard & hout: haardhout in de kachel

Op deze pagina geven wij meer informatie over het openhaardhout dat we leveren en hoe u dit het beste kunt bewaren en gebruiken als kachelhout.

Soorten (hard)hout voor in de open haard

Hout voor open haarden is er in verschillende soorten. Wij leveren uitsluitend hardhout. Hardhout geeft mooiere vlammen, dus meer sfeer, en blijft langer gloeien in de kachel. Wij leveren gedroogd haardhout op pallets en in bigbags met zowel Berken haardhout als Essen haardhout en Eiken haardhout.

Haardhout online uitproberen

Vanaf nu kan het! Hieronder vindt u drie video's, één voor elke houtsoort in ons assortiment. Op deze video ziet u hoe dit hout brandt in een echte openhaard. Zo kunt u online het verschil zien tussen de verschillende soorten hout en gemakkelijk kiezen of uw voorkeur uitgaat naar essen, berken of eiken kachelhout.

Klik op alledrie de video's om deze tegelijk te starten. Vervolgens kunt u ruim 2 minuten vergelijken wat het verschil is tussen essen, berken en eiken haardhout.

EikenhoutEssenBerkenhout

Heeft u een keuze gemaakt? Bestel direct uw haardhout:

  • pallet essen haardhout
  • pallet berken haardhout
  • pallet eiken haardhout
  • bigbag gemengd haardhout

 

Wij leveren ovengedroogd haardhout

Wij leveren het openhaardhout ovengedroogd en stookklaar bij u af in blokken van 28cm of 25cm lang. Het is belangrijk dat het hout droog is als het de kachel ingaat. Wanneer u stookt met kachelhout dat te vochtig is, zal uw schoorsteen sneller vervuild raken door de grote rookontwikkeling. Gebruik daarom droog haardhout. Doordat het openhaardhout ovengedroogd is, heeft u geen last van ongedierte en zal uw kachel perfect branden.

Opslag van uw haardhout thuis

Om er ook thuis zeker van te zijn dat uw haardhout droog blijft, zorgt u dat er een ruimte zit tussen het hout en de grond. Plaats bijvoorbeeld een aantal plankjes onder het haardhout. Uw hout zal het best droog blijven in de buitenlucht. Wel beschut tegen regen natuurlijk, maar zorg ervoor dat de wind nog door uw hout kan waaien. Als u het hout opslaat in een garage bestaat de kans dat er schimmel ontstaat.

Direct haardhout bestellen