(0)

Het beste haardhout

Van alle soorten houtsoorten, welke is dan de beste? Lees verder voor meer informatie over hout voor jouw eigen gebruik!

Droog haardhout

Hoe herken je de beste houtsoort? In onze ogen is droog hout het beste haardhout. Het voordeel van droog hout is dat het gemakkelijk ontvlamt, meer energie afgeeft en beter voor het milieu is dan nat hout. Ga je hout kopen, let er dan altijd op dat het (oven)gedroogd is.

Aanbod

Haardhout is dus altijd droog hout. Daarnaast is de keuze voor hout afhankelijk van jouw gebruikssituatie. Ons aanbod bestaat uit eiken, essen en berken hout, en elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen.

Eikenhout is hardhout dat traag en lang brandt. He is geschikt voor de grotere kachels (10kWh en meer). Eikenhout is hout voor rendementsstokers die hun huis willen verwarmen met de houtkachel.

Essenhout is hardhout met dat een mooi vlammenspel geeft. Essenhout spettert niet en is ideaal voor het gebruik in een vuurkorf en pizza houtoven, of in een middelgrote kachel (6-9 kWh).

Berkenhout is zachthout dat makkelijk ontvlamt en sneller op is dan hardhout. Berkenhout is een houtsoort voor de gelegenheidsstoker, binnen of buiten, met een kleine kachel (tot 5kWh).

Bestel haardhout online!

Haardhout.eu verkoopt het alle houtsoorten online, altijd ovengedroogd en het kan dus zo de kachel in. Heb je een voorkeur voor één houtsoort, bestel dan een pallet. Een big bag of doos geeft je een mix de drie houttoppers! Bekijk meteen ons aanbod in de webshop:

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.