Mijn bestelling: Geen producten Afrekenen

Het beste haardhout

Wilt u het beste haardhout kopen? Haardhout.eu helpt u bij de keuze voor het beste haardhout. De keuze voor uw haardhout heeft namelijk veel te maken met uw openhaard of houtkachel. Wij adviseren u graag over welke keuze de beste is voor uw openhaard.

Soorten haardhout

Wanneer u het beste haardhout aan wilt schaffen, is het belangrijk te weten hoe groot de openhaard is waarin het haardhout wordt verbrand. Wanneer u een kleinere openhaard heeft, is het beste haardhout dat u aan kunt schaffen berkenhout. Wij adviseren u deze zachte houtsoort om verschillende redenen. Berkenhout heeft een relatieve snelle verbandingstijdstijd t.o.v. essenhout en eikenhout. Voor een kleine openhaard geeft het daarom precies voldoende warmte. Ook zorgt berkenhout voor een warme sfeer. Bovendien ontstaat er een mooi vlammenspel.

Bij een grote openhaard is het beste haarhout dat u kunt kiezen essenhout of eikenhout. Dit komt doordat deze houtsoorten beide een langzame verbranding hebben. Ook geven ze erg veel warmte af. Bij haardhout.eu leveren we alleen droog haardhout en is dus altijd stookklaar.

Om het haardhout goed te laten branden is aanmaakhout ideaal. Bij haardhout.eu kunt u naast het beste haardhout ook aanmaakhout aanschaffen. Voor slechts €3 per net heeft u al een net aanmaakhout!

Het beste haardhout aanschaffen

Bij het kopen van haardhout heeft u de keuze tussen een pallet of een bigbag met haardhout. In de bigbag vindt u een mix van essenhout, eikenhout en berkenhout. Wanneer u kiest voor een pallet kunt u ook één soort haardhout nemen. Bekijk direct ons assortiment haardhout.

Direct haardhout bestellen