(0)

Beste brandhout voor houtkachel

Wil je brandhout voor de houtkachel kopen en ben je dus op zoek naar ovengedroogd brandhout dat meteen de kachel in kan? Dan ben je bij haardhout.eu aan het juiste adres! In onze webshop vind je een ruim assortiment voordelig brandhout voor de houtkachel. Alle pallets met ovengedroogd hout worden binnen een paar dagen gratis bij je thuisbezorgd.

Soorten brandhout

Vrijwel ieder soort brandhout is geschikt voor gebruik in de houtkachel, als het maar gedroogd hout is. Met een dichte houtkachel is het namelijk niet erg dat het kachelhout zo nu en dan spettert. Bij Haardhout.eu heb je een ruime keuze aan hout voor de houtkachel, wij hebben eikenhout, essenhout,  beukenhout, elzenhout en berkenhout in het assortiment.

Elk soort brandhout heeft zijn eigen plus- en minpunten. Wil je het hoogste rendement bereiken, kies van door eikenhout. Ben je op zoek naar hout voor de barbecue of houtoven, dan is essenhout de beste keuze. Tot slot is berkenhout een zachte houtsoort die makkelijker ontbrandt, dus perfect voor de vuurkorf of buitenhaard. Lees hier onder meer over de verschillende soorten.

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort dat langzaam en lang brandt. Eikenhout heeft een sterke geur en kan wat spetteren. Het vlammenspel van eikenhout is levendig. Eikenhout is uitermate geschikt voor de rendementsstoker met een gesloten haard.

Essenhout

Essenhout is hardhout dat vrijwel geurloos is en niet spat, daarom raden we essenhout altijd aan voor gebruik in een pizza houtoven. Daarnaast heeft essenhout een mooi vlammenspel en een hoog rendement. Essenhout past het beste bij culinaire toepassingen en is perfect geschikt als openhaardhout.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, het voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zachthout en dit levert je dus een hoger rendement op. Hierdoor is beukenhout uitermate geschikt voor het bereiden van gerechten in een houtoven, BBQ of braai. 

Elzenhout

Elzenhout is een zachte houtsoort, maar de meest harde, van de zachte houtsoorten. Zachthout ontbrandt snel en is daardoor zeer gemakkelijk aan te steken, dit levert vervolgens een prachtig vlammenspel op!

Berkenhout

Berkenhout is een zachtere houtsoort dan eiken- en essenhout. Dat betekent dat het sneller en makkelijker ontvlamt en veel warmte in een korte tijd geeft. Berkenhout brandt wel minder lang dan eikenhout en essenhout. Berkenhout is bij uitstek geschikt voor de gelegenheidsstoker of het gebruik in bijvoorbeeld een vuurkorf.

Big bag of pallet brandhout

De doorgewinterde stoker zal al snel een paar kuub brandhout per seizoen verstoken. Stook je veel, dan ben je het voordeligst uit met een heel pallet haardhout. Gebruik je de kachel niet zo vaak, dan kun je ook voor een driekwart pallet of half pallet kiezen. Het hout op een pallet is altijd netjes gestapeld. Regionaal leveren wij ook big bags met een kuub gemixt hout. Al ons kachelhout is altijd ovengedroogd en dus klaar voor gebruik.

Brandhout kopen? Gratis thuisbezorgd!

Bestel brandhout eenvoudig en snel online en je hoeft de deur niet meer uit! Met onze kleine vrachtwagen bezorgen we het hout bij je thuis af. Meestal al binnen een paar werkdagen. Alle pallets worden in heel Nederland gratis thuisbezorgd. Vragen over ons hout of dienstverlening? Neem dan contact met ons op. Direct brandhout bestellen? Ga naar de webshop!

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.