(0)

Haardhout op Schouwen-Duiveland

Voor haardhout op Schouwen-Duiveland ben je bij Haardhout.eu aan het juiste adres. Haardhout.eu is dé lokale haardhout leverancier die vanuit Nieuwerkerk heel Schouwen-Duiveland voorziet van haardhout van topkwaliteit. De bezorging van haardhout is op het hele eiland gratis, van Burgh-Haamstede tot Zierikzee!

Ruim assortiment

Bij Haardhout.eu heb je een ruime keuze. We leveren eiken, essen en berken haardhout op pallets en gemixt in een big bag. De pallets zijn verkrijgbaar in drie maten. Haardhout op een pallet is altijd netjes gestapeld, je hebt er geen omkijken meer naar! Maakt de houtsoort je niet zoveel uit, en hoeft het ook niet gestapeld te zijn, dan kun je ook voor een big bag gemixt hout kiezen. Al het haardhout is ovengedroogd. Je kunt er meteen aanmaakhout bij bestellen, zo ben je er helemaal klaar voor.

Bekijk welk haardhout we leveren:

Soorten haardhout

Met ons ruime assortiment hebben we een geschikt product voor iedere stoker. Haardhout.eu levert vijf verschillende soorten hout: eikenhout, essenhout, beukenhout, elzenhout en berkenhout. Lees hieronder meer over de verschillen tussen de houtsoorten en welke soort het meest geschikt is voor jouw gebruik. Elk soort heeft zijn voordelen, zo heeft eikenhout de langste brandduur, ontbrandt berkenhout het gemakkelijkst en is essenhout de beste keuze voor de houtoven of de barbecue. Hieronder staat precies uitgelegd voor welk type hout geschikt is in combinatie met het gebruik ervan. Is een pallet en een specifieke houtsoort geen must? Dan is de big bag met gemixt haardhout een goed alternatief! Wat je ook kiest, al het haardhout is gedroogd en direct klaar voor gebruik.

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort is, het brand daardoor lang en is zeer geschikt voor kachels. Door de hardheid ontvlamt het wat lastiger, maar als het eenmaal brandt levert het vlammenspel een levendig beeld op en geeft het lang en veel warmte. In tegenstelling tot andere houtsoorten is eikenhout minder geschikt voor open haarden en vuurkorven, eikenhout moet zo volledig mogelijk branden en dat lukt alleen als er voldoende vuur en warmte aanwezig is.

Essenhout

Essenhout is hardhout dat neutraal van geur is en niet spat, daarom raden we essenhout altijd aan voor gebruik in een pizza houtoven. Essenhout past het beste bij culinaire toepassingen en is door de mooie rustige vlammen perfect geschikt als openhaardhout. Daarnaast heeft essenhout een hoog rendement en brandt het erg schoon.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, het voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zacht hout en dit levert je dus een hoger rendement op. Het mooie vlammenspel zorgt in combinatie met de aangename geur voor een fijne sfeer in de ruimte.
Beukenhout wordt ook veel gebruikt om op te koken of bakken, doordat het hout gaat verkolen is het gemakkelijker te verdelen en kun je de warmte goed sturen.

Elzenhout

Elzenhout is een zachte houtsoort, maar is wel de meest harde onder de zachte houtsoorten. Zacht hout ontbrandt snel en is daardoor zeer makkelijk aan te steken, dit levert vervolgens een prachtig vlammenspel en een heerlijke geur op!

Berkenhout

Berkenhout is een echt zachte houtsoort, dit betekent dat het hout sneller ontvlamt en veel warmte afgeeft in korte tijd. Door de verbranding van de witte schors ontstaat er een knisperend geluid en een aangename geur. Berkenhout is daarmee uitstekend geschikt voor het gebruik in een vuurkorf, maar brandt minder lang dan eikenhout en essenhout.

Haardhout Schouwen-Duiveland gratis thuisbezorgd

Is het tijd om de houtvoorraad aan te vullen? Voor het bestellen van haardhout ben je bij haardhout.eu aan het juiste adres. Vanuit ons bedrijf in Nieuwerkerk leveren we haardhout op heel Schouwen-Duiveland. Online bestellen is eenvoudig en snel. Je hoeft de deur niet meer uit, we zorgen voor gratis levering van haardhout op Schouwen-Duiveland.

Wil jij ook gebruik maken van de Schouwen-Duiveland Korting à €10? Bezoek meteen de webshop!

Kunnen we je helpen?

Heb je een vraag of een opmerking over ons assortiment of onze service? We helpen je graag. Laat je telefoonnummer achter of neem direct contact met ons op.