(0)

Haardhout op een pallet

Een pallet haardhout is een voordelige manier om haardhout te bestellen. Pallets zijn er in verschillende soorten en maten, bekijk ons aanbod!

Haardhout op een pallet

Ga je haardhout bestellen, dan is haardhout op een de meest voorkomende optie. Het verschilt echter wel hoeveel haardhout je dan koopt, want pallets zijn er in verschillende maten. In onze webshop vind je bijvoorbeeld hele, halve én driekwart pallets. Zo is er altijd een geschikte pallet voor jouw gebruik.

Ruim assortiment

Met ons ruime assortiment hebben we haardhout voor iedere stoker. Welk soort het beste is, is afhankelijk van je haard. Bij een houtkachel is het niet zo erg als het hout spettert, voor een openhaard of vuurkorf heb je dat waarschijnlijk liever niet. Elke soort heeft andere eigenschappen. Brandhout ontvlamt snel en knispert, eikenhout brandt lang en heeft een sterke geur en essenhout heeft een hoog rendement en mooi vlammenspel. Welk soort je ook kiest, ons haardhout is altijd ovengedroogd en dus klaar voor gebruik!

Haardhout op een pallet is altijd netjes gestapeld, je hebt er geen omkijken meer naar! Maakt het type houtsoort je niet zoveel uit, en hoeft het ook niet gestapeld te zijn, dan kun je ook voor een big bag gemixt hout kiezen. Al het haardhout is ovengedroogd en meteen klaar voor gebruik. Je kunt er meteen aanmaakhout bij bestellen, zo ben je er helemaal klaar voor.

In de webshop vind je haardhout op drie verschillende maten pallets. Wie veel stookt is voordeliger uit met een hel pallet brandhout en wie minder stookt kan kiezen voor een driekwart pallet of een half pallet haardhout. Een pallet bevat gestapeld eikenhout, essenhout, beukenhout, elzenhout of berkenhout. Deze verschillende houtsoorten zijn ook gemixt te bestellen in een big bag. De volgende soorten haardhout kunnen we in [plaats] bij jou in de tuin of oprit afleveren.

Soorten haardhout

Haardhout.eu levert vijf verschillende soorten hout: eikenhout, essenhout, beukenhout, elzenhout en berkenhout. Lees hier meer over de verschillen tussen de houtsoorten en welk soort het meest geschikt is voor jouw gebruik.

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort dat langzaam en lang brandt. Eikenhout heeft een sterke geur en kan wat spetteren. Het vlammenspel van eikenhout is levendig. Eikenhout is uitermate geschikt voor de rendementsstoker met een gesloten haard.

Essenhout

Essenhout is hardhout dat vrijwel geurloos is en niet spat, daarom raden we essenhout altijd aan voor gebruik in een pizza houtoven. Daarnaast heeft essenhout een mooi vlammenspel en een hoog rendement. Essenhout past het beste bij culinaire toepassingen en is perfect geschikt als openhaardhout.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, het voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zachthout en dit levert je dus een hoger rendement op. Hierdoor is beukenhout uitermate geschikt voor het bereiden van gerechten in een houtoven, BBQ of braai. 

Elzenhout

Elzenhout is een zachte houtsoort, maar de meest harde, van de zachte houtsoorten. Zachthout ontbrandt snel en is daardoor zeer gemakkelijk aan te steken, dit levert vervolgens een prachtig vlammenspel op!

Berkenhout

Berkenhout is een zachtere houtsoort dan eiken- en essenhout. Dat betekent dat het sneller en makkelijker ontvlamt en veel warmte in een korte tijd geeft. Berkenhout brandt wel minder lang dan eikenhout en essenhout. Berkenhout is bij uitstek geschikt voor de gelegenheidsstoker of het gebruik in bijvoorbeeld een vuurkorf.

Voordelen haardhout pallets

Het ovengedroogde haardhout op pallets is netjes gestapeld, daar heb je dus geen omkijken meer naar. De pallet kan zo in de tuin (met een zeiltje), onder een afdak of in de garage. Een ander voordeel is dat je bij haardhout.eu kunt kiezen tussen blokken van 25 of 28 cm, afhankelijk van de grootte van jouw haard.

Haardhout op een pallet bestellen

Voor een pallet haardhout ben je bij haardhout.eu aan het goede adres. We verkopen eikenhout, essenhout en berkenhout. Bekijk hier de verschillen tussen deze houtsoorten. Bestel je pallet eenvoudig online, met gratis levering aan huis. Dat is haardhout zonder zorgen!