Haardhout opslaan

Wie zijn haardhout droog wil bewaren, kan het beste een houtopslag maken of kopen. Bij haardhout.eu vind je verschillende soorten houtopslag voor je haardhout!

Voorkom vochtig haardhout

Of je nu zelf hout hakt en op gaat slaan, vers hout koopt of ovengedroogd haardhout bestelt, je wilt natuurlijk dat je hout droogt of droog blijft. Hout is een natuurproduct en door de hygroscopische werking geeft hout vocht af wanneer de omgeving droog is, en neemt het juist vocht op wanneer de omgeving vochtig is. Dat betekent dat zelfs je droge haardhout weer vochtig kan worden. En dat wil je niet, want nat haardhout brandt voor geen meter.

Haardhout droog opslaan

Door het op te slaan in een houtopslag kan je haardhout dus droog worden of droog blijven, en voorkom je schimmels. Met een houtopslag in de tuin of in de garage kun je het haardhout droog opslaan. Hout droogt het beste in de buitenlucht, waar de wind er doorheen kan waaien. Een afdakje beschermt je haardhout tegen regenbuien. Het is ook aanbevolen om het haardhout niet direct op de grond te stapelen, maar bijvoorbeeld een pallet op de bodem te plaatsen. Zo neemt het geen vocht op van de ondergrond. Stapel het haardhout in de houtopslag, of plaats je pallet haardhout meteen in de opslag.

Houtopslag kopen

Bij Haardhout.eu hebben we verschillende soorten houtopslag in het assortiment. Bestel je haardhout, dan kun je dus meteen een houtopslag kopen! In onze webshop vind je een houtopslag van Douglashout.

De beste producten van Haardhout.eu

Ben je op zoek naar het beste haardhout voor jouw gebruik, of een passende houtopslag om het in op te slaan? Je vindt het bij Haardhout.eu. Bestel je producten eenvoudig en snel in onze webshop! En kom je er niet uit, dan helpen we je graag.