(0)

Buitenkachel hout

In het voorjaar en de zomer steken we graag de buitenkachel aan! Ultiem genieten in eigen tuin! Herken je dit, en ben je op zoek naar hout voor de buitenkachel? Dan ben je bij Haardhout.eu aan het juiste adres. Met een ruim assortiment hebben we voor iedereen een geschikt product.

Buitenkachel hout

Ons aanbod bestaat uit pallets en big bags hout. De pallets zijn leverbaar als hele, halve en driekwart pallets haardhout. Kies tussen eiken-, elzen, beuken, essen- of berkenhout. Het voordeel van een pallet haardhout is dat de blokken netjes gestapeld zijn, en zeker een driekwart pallet past in de garage. Een big bag met een mix van de drie houtsoorten is voordeliger. Wat je voorkeur ook heeft, ons hout is altijd ovengedroogd en kan dus meteen de buitenkachel in! Naast pallets beschikken we ook over big bags met gemixt haardhout. Hoe dan ook, het haardhout is altijd ovengedroogd en kan direct de buitenkachel in.

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort dat langzaam en lang brandt. Eikenhout heeft een sterke geur en kan wat spetteren. Het vlammenspel van eikenhout is levendig. Eikenhout is uitermate geschikt voor de rendementsstoker met een gesloten haard.

Essenhout

Essenhout is hardhout dat vrijwel geurloos is en niet spat, daarom raden we essenhout altijd aan voor gebruik in een pizza houtoven. Daarnaast heeft essenhout een mooi vlammenspel en een hoog rendement. Essenhout past het beste bij culinaire toepassingen en is perfect geschikt als openhaardhout.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, het voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zachthout en dit levert je dus een hoger rendement op. Hierdoor is beukenhout uitermate geschikt voor het bereiden van gerechten in een houtoven, BBQ of braai. 

Elzenhout

Elzenhout is een zachte houtsoort, maar de meest harde, van de zachte houtsoorten. Zachthout ontbrandt snel en is daardoor zeer gemakkelijk aan te steken, dit levert vervolgens een prachtig vlammenspel op!

Berkenhout

Berkenhout is een zachtere houtsoort dan eiken- en essenhout. Dat betekent dat het sneller en makkelijker ontvlamt en veel warmte in een korte tijd geeft. Deze houtsoort brandt wel minder lang dan eikenhout en essenhout. Berkenhout is bij uitstek geschikt voor de gelegenheidsstoker of het gebruik in bijvoorbeeld een vuurkorf.

Het beste hout voor de buitenkachel

Elke houtsoort heeft unieke eigenschappen. Ga je een buitenkachel stoken die open is, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk gespetter. Essenhout spat vrijwel niet en heeft ook nog eens een rendement. Eikenhout heeft ook een hoog rendement, maar kan wel wat spetteren. Berkenhout is een zachte houtsoort, wat het voordeel heeft dat het makkelijker ontvlamt. Je kunt natuurlijk ook aanmaakhoutjes gebruiken om het vuur snel aan te krijgen. Voor het stoken in een open buitenkachel, terraskachel, vuurschaal, barbecue of pizza oven raden we altijd essenhout aan. Heb je liever een mix, dan is een big bag een goede optie.

Buitenkachel hout kopen

Bestel je buitenkachel hout online! We bezorgen onze pallets in heel Nederland gratis bij je thuis. Voor de big bags geldt dat we deze regionaal leveren, bezoek de webshop en check de mogelijkheden op basis van je postcode. Vragen over ons aanbod of onze service? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.