(0)

Brandhout kopen

Brandhout kopen zonder gedoe? Dan ben je bij Haardhout.eu aan het juiste adres. Je hoeft niet meer op pad om te sprokkelen én je hoeft niet meer te wachten tot het hout droog is. Lees meer over ons ruime aanbod, wat we gratis bij je afleveren!

Soorten brandhout

In onze webshop vind je eikenhout, essenhout, beukenhout, elzenhout en berkenhout. Welk soort het beste is, is afhankelijk van je haard. Bij een houtkachel is het niet zo erg als het hout spettert, voor een openhaard of vuurkorf heb je dat waarschijnlijk liever niet. Elk soort heeft andere eigenschappen. Brandhout ontvlamt snel en knispert, eikenhout brandt lang en heeft een sterke geur en essenhout heeft een hoog rendement en mooi vlammenspel. Welk soort je ook kiest, ons brandhout is altijd ovengedroogd en dus klaar voor gebruik!

Wanneer brandhout ovengedroogd is heeft dit een aantal voordelen. Het ontbrandt makkelijker, het brand langer en het is schoner. Dit komt doordat droog brandhout hogere temperaturen bereikt, wat belangrijk is voor het rendement. Tevens biedt ovengedroogd hout meer bescherming tegen schimmels en ongedierte in de houtopslag.

Wat is het ideale brandhout?

Berken haardhout is ideaal om te gebruiken als brandhout om je haard mee op te stoken, deze houtsoort ontvlamt namelijk gemakkelijk, beschikt over een schone verbranding, geeft veel warmte in een korte tijd en zorgt voor een knisperend haardvuur. Door deze eigenschappen raden we berkenhout aan als brandhout voor het gebruik in de vuurkorf of buitenhaard. Berkenhout; Ideaal brandhout voor de kleinere kachels en haarden!

Naast berkenhout is ook essenhout geschikt voor in de houtkachel of open haard. Essenhout brandt traag, heeft een kalme vlam én produceert weinig rook, ideaal voor alle soorten kachels en haarden en bij uitstek geschikt voor gebruik in een buitenhaard, vuurkorf of houtoven.

Voor groot- en kleinverbruik

Wij zijn er voor de kleine gelegenheidsstoker en de grootverbruiker. Wie veel stookt is voordeliger uit met een heel pallet en wie minder stookt kan ook kiezen voor een driekwart pallet  of een half pallet. Het hout op een pallet is altijd netjes gestapeld, je hoeft er niets meer aan te doen! Daarnaast leveren we regionaal ook big bags met gemixt brandhout. Bezoek de webshop om op basis van jouw postcode de mogelijkheden te checken.

Brandhout bij Haardhout.eu

Bestel je hout online, dan hoef je de deur niet uit! Zeker een voordeel in hartje winter. In onze webshop kun je eenvoudig de brandhout prijzen vergelijken, de beste soort voor jouw gebruik kiezen én meteen online bestellen. Vervolgens leveren wij het binnen een aantal dagen bij je af. Gratis bezorging geldt voor al onze pallets! Ook is het mogelijk om hout in België te laten bezorgen, lees daar hier meer over. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op!

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.