(0)

Prijzen brandhout

Bij haardhout.eu bestel je haardhout online. Wij zijn niet de enige haardhout aanbieder. Het is soms lastig om de prijs van brandhout goed met elkaar te kunnen vergelijken. Hier lees je waar je rekening mee kunt houden.

Prijzen brandhout vergelijken

Bij het vergelijken van brandhout prijzen zijn er meerere dingen om rekening mee te houden. Hieronder vind je info over de soorten brandhout, de verpakking, nat of droog hout, keurmerken en de service.

Soorten brandhout
Ga je brandhout kopen, dan is het aanbevolen om goed te kijken welk soort het beste bij jouw gebruik past. Ons aanbod bestaat uit eikenhout, essenhout en berkenhout. Drie soorten met verschillende eigenschappen. Berkenhout is een zachtere houtsoort dan het harde hout van de eik en de es. Zachthout groeit sneller, en is dus ook goedkoper. Lees meer over de onze houtsoorten.

Verpakking
De prijzen van brandhout variëren niet alleen per houtsoort, maar ook per verpakking. Een heel pallet haardhout bevat twee keer zoveel als een half pallet. Logischerwijs is een heel pallet dus duurder.

Droog hout
Daarnaast is het brandhout op pallets gestapeld én ovengedroogd, droog hout heeft een groot voordeel ten opzichte van nat hout omdat het direct gebruikt kan worden. Aanbieders die nat brandhout verkopen zullen goedkopere producten aanbieden.

Keurmerken
Een andere factor om rekening mee te houden als je prijzen van brandhout vergelijkt, is de aanwezigheid (of afwezigheid) van een keurmerk als FSC en PEFC. Ons brandhout heeft het PEFC-keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Brandhout zonder keurmerk is misschien ongecontroleerd gekapt, zonder aandacht voor bosbeheer, en kan goedkoper vermarkt worden.

Service
Als laatste kun je het aanbod vergelijken op het gebied van bestelgemak en levering. Als de bezorgkosten er nog bij komen, is het lastiger om prijzen van brandhout goed met elkaar te vergelijken. In onze webshop is de prijs voor de pallets ook meteen de eindprijs. Je kunt eenvoudig met iDeal betalen, en wij leveren het pallet brandhout gratis bij je af!

Brandhout bestellen?

Je vindt het prijsverschil tussen ons eiken-, essen- en berkenhout hierboven of in de webshop. Heb je vragen over het assortiment of kunnen we je ergens anders mee helpen? Neem dan gerust contact met ons op.

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.