(0)

Voordelen van een openhaard

Wie een openhaard heeft, zou niet meer zonder willen. Ook wij steken liever de openhaard aan dan dat we de cv aanzetten. Hier lees je alle voordelen van de openhaard!

1. Gezelligheid

Eerlijk is eerlijk, een draai aan de cv geven is niet echt sfeervol. De openhaard daarentegen juist wel! We zitten het liefst voor de haard, met een boekje of een spelletje, met een kopje koffie of juist een drankje. Vrienden of familie komen graag bij je langs om lekker bij de openhaard te zitten.

2. Lager gasverbruik

Wie zijn huis verwarmt met de houtkachel, heeft de cv-ketel minder vaak nodig en verbruikt dus ook minder gas. Dat zie je terug in de stookkosten! Gebruik je een houtkachel, dan heb je natuurlijk wel haardhout nodig. Je kunt de kosten van de aanschaf van haardhout over een langere periode eens vergelijken met de kostenbesparing op de gasrekening. Het kostenverschil is natuurlijk afhankelijk van je gebruikssituatie.

3. Sfeervol interieur

Een openhaard draagt niet alleen bij aan de warmte in huis, maar ook aan de hele sfeer. Net als de lichtjes rond de kerstdagen geeft de openhaard letterlijk en figuurlijk een warm gevoel. Daarnaast bestaan er haarden in vele soorten en maten, er is altijd een variant die bij jouw interieur en smaak past. Naast de haard kun je eventueel ook droog haardhout in huis opslaan, daar bestaan tegenwoordig heel mooie, stijlvolle oplossingen voor.

Haardhout nodig?

Ben je overtuigd dat een open haard letterlijk en figuurlijk een warm gevoel geeft? Wie wil gaan stoken heeft haardhout van topkwaliteit nodig. Je kunt haardhout eenvoudig en snel in onze webshop bestellen. Al het hout is ovengedroogd en is dus stookklaar. Wij zorgen ervoor dat het haardhout bij je thuisbezorgd wordt!