Mijn bestelling: Geen producten Afrekenen

Voordelen open haard

Twijfelt u over de aanschaf van een open haard? Wij denken graag met u mee en zetten daarom alle voordelen op een rijtje. Zorg er voor dat u er in de winter lekker warm bij zit. Want even eerlijk? Wat is er meer genieten dan samen met familie voor de openhaard zitten, een spelletje doen of compleet tot rust komen bij het knetterende geluid van de open haard? Niks toch!

Zit u er warm bij deze winter?

Een openhaard is nog steeds super hip. De Hollandse gezelligheid wordt deels gekenmerkt door een klassieke woonkamer met open haard. Waar we vroeger de houtblokken in het bos moesten verzamelen, bestellen we deze tegenwoordig online. Zeker in tijden van kou, winter en Nederlandse vorst, hebben we de neiging de warmte op te zoeken. Haal deze warmte in huis en geniet van fantastische voordelen.
Dit zijn de voordelen van een open haard!

Alle voordelen van een open haard

  • Gezelligheid

Met een boekje voor de kachel? In slaap vallen op de bank terwijl u zich helemaal ontspannen voelt door het knetterende hout? Allemaal mogelijk door de gezelligheid die een open haard te bieden heeft. Zeker in de winter heeft een open haard in uw woonkamer veel voordelen. U zult complimenten krijgen over de warmte en sfeer in uw woning. Niet alleen het zetten van de kerstboom draagt namelijk bij aan de sfeer. In een koude kamer kunt u niet helemaal onstpannen. Een open haard heeft 'best of both worlds', warmte én een gezellige uitstraling.

  • Kostenbesparend

Met een houtkachel of open haard bespaard u gegarandeerd geld op uw jaarlijkse stookkosten. U kunt de verwarming namelijk laag of zelfs uit zetten. Leuk als u geld overhoudt om andere dingen van te doen. Zeker in december, de duurste maand van het jaar, bespaart u al snel geld voor kerstcadeatjes. Daarnaast kunt u er natuurlijk altijd voor kiezen om een dikke trui aan te trekken. 

  • Toevoeging aan het interieur

Kies voor een open haard die perfect past bij uw interieur. De open haard, of schouw, is nog steeds mateloos populair in Nederland. Hierdoor zijn er veel aanbieders van allerlei soorten en maten open haarden. De meeste openhaarden komen voor in een klassieke inrichting, waar de open haard het middenpunt is van de kamer. Ontdek zelf de vele soorten. Door ook houtblokken op te slaan in de woonkamer kunt u uw kamer nog wat extra styling meegeven. Hout zorgt voor een gevoel van warmte en is zeer sfeerbepalend. 

Ultiem genieten met het beste haardhout

Overtuigt van het nemen van een open haard? Kies dan natuurlijk ook voor het beste haardhout. De romantische avond in uw eigen knusse, maar vooral warme, kamer vraagt om het beste hout. Zo heeft u 100% zekerheid op een open haard die niet overdreven rookt, stinkt of hout dat niet geschikt is om te stoken. Kies voor ovengedroogd haardhout als u zeker wilt zijn van hout dat direct te stoken is! 

Direct haardhout bestellen