(0)

6 voordelen van gestapeld haardhout

Voor het kopen van haardhout heb je meerdere opties. Het begint al bij de keuze voor losgestort haardhout of gestapeld haardhout. Losgestort haardhout is vaak goedkoper, maar gestapeld haardhout heeft grote voordelen. Lees hier de 6 voordelen wat het met zich mee brengt.

1. Meer in een kuub

Haardhout op een pallet is zo efficiënt mogelijk gestapeld. Er zit minder ruimte tussen de blokken dan bij losgestort haardhout. Dat betekent dat je met een kuub gestapeld haardhout waarschijnlijk meer hout in huis haalt, dan met een kuub losgestort haardhout.

2. Voorkom een zere rug

Koop je haardhout op een pallet, dan hoef je dat niet meer zelf in je houtopslag te stapelen. Het haardhout kan bij de bezorging direct op de goede plek gezet worden, dat scheelt een hoop tijd en energie.

3. Hou je oprit schoon

Losgestort haardhout wordt zo van de oplegger op de oprit gestort. Wanneer je de blokken in je houtopslag gestapeld hebt, blijf je zitten met een houtsplinters, snippers en stukken bast. Gestapeld haardhout kan lekker op de pallet blijven liggen.

4. Bespaar ruimte

Voor het bezorgen van onze pallets haardhout is een minimum doorgang van 125 cm nodig. Dat betekent dat het haardhout bijna altijd wel in de tuin past. Zeker onze kleinste pallets gestapeld haardhout zijn heel geschikt voor in de garage.

5. Kies je houtsoort…

Losgestort haardhout wordt meestal als mix aangeboden. Een mix van diverse houtsoorten, elk met andere kwaliteiten. De kenners onder ons hebben vast hun eigen voorkeuren. Bijvoorbeeld essenhout in de houtoven, eikenhout in de openhaard en berkenhout voor de vuurkorf.

6. … en de bloklengte

Kachels en haarden zijn er in allerlei soorten en maten. Bij losgestort haardhout gaat het om blokken van verschillende lengtes door elkaar heen. Wil je zeker weten dat de blokken in de haard passen, dan kun je hiernaar informeren bij de houtleverancier. Bij het bestellen van gestapeld haardhout in onze webshop kun je altijd kiezen tussen blokken van 25 cm en 28 cm.

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.