(0)

Haardhout in Twente

Is het tijd om je houtvoorraad aan te vullen, of heb je haardhout nodig voor een sfeervolle vuurkorf voor jouw feestje binnenkort? Wie in Twente op zoek is naar haardhout is bij Haardhout.eu aan het juiste adres. Vanuit Nieuwerkerk op Schouwen-Duiveland zijn we vrijwel wekelijks in de buurt van Twente te vinden, we bezorgen namelijk in heel Nederland. Bekijk ons ruime assortiment haardhout en profiteer van de bezorging in Twente.

Ruim assortiment

Met ons ruime assortiment hebben we haardhout voor iedere stoker. Welk soort het beste is, is afhankelijk van je haard. Bij een houtkachel is het niet zo erg als het hout wat spettert, voor een open haard of vuurkorf heb je dat waarschijnlijk liever niet. Elke houtsoort heeft andere eigenschappen. Berkenhout ontvlamt snel en knispert, eikenhout brandt langzaam en geeft dus ook lang warmte af en essenhout heeft een hoog rendement en mooi vlammenspel. Welk soort je ook kiest, ons haardhout is altijd ovengedroogd en dus klaar voor gebruik!

In de webshop vind je haardhout op drie verschillende maten pallets. Wie veel stookt is voordeliger uit met een hele pallet haardhout en wie iets minder vaak stookt heeft de keuze uit een driekwart pallet of een half pallet haardhout. Een pallet bevat gestapeld eikenhout, essenhout, beukenhout, elzenhout of berkenhout. Deze verschillende houtsoorten zijn ook gemixt te bestellen in een big bag. De volgende soorten haardhout kunnen we in Twente bij jou in de tuin of oprit afleveren:

Haardhout op een pallet is altijd netjes gestapeld, je hebt er geen omkijken meer naar! Maakt het type houtsoort je niet zoveel uit, en hoeft het ook niet gestapeld te zijn, dan kun je ook voor een big bag gemixt hout kiezen. Al het haardhout is ovengedroogd en meteen klaar voor gebruik. Je kunt er gelijk aanmaakhout bij bestellen, zo ben je er helemaal klaar voor.

Soorten haardhout

Haardhout.eu levert vijf verschillende soorten hout: eikenhout, essenhout, beukenhout, elzenhout en berkenhout. Lees hieronder meer over de verschillen tussen de houtsoorten en welke soort het meest geschikt is voor jouw gebruik.

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort is, het brand daardoor lang en is zeer geschikt voor kachels. Door de hardheid ontvlamt het wat lastiger, maar als het eenmaal brandt levert het vlammenspel een levendig beeld op en geeft het lang en veel warmte. In tegenstelling tot andere houtsoorten is eikenhout minder geschikt voor open haarden en vuurkorven, eikenhout moet zo volledig mogelijk branden en dat lukt alleen als er voldoende vuur en warmte aanwezig is.

Essenhout

Essenhout is hardhout dat neutraal van geur is en niet spat, daarom raden we essenhout altijd aan voor gebruik in een pizza houtoven. Essenhout past het beste bij culinaire toepassingen en is door de mooie rustige vlammen perfect geschikt als openhaardhout. Daarnaast heeft essenhout een hoog rendement en brandt het erg schoon.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, het voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zacht hout en dit levert je dus een hoger rendement op. Het mooie vlammenspel zorgt in combinatie met de aangename geur voor een fijne sfeer in de ruimte.

Beukenhout wordt ook veel gebruikt om op te koken of bakken, doordat het hout gaat verkolen is het gemakkelijker te verdelen en kun je de warmte goed sturen.

Elzenhout

Elzenhout is een zachte houtsoort, maar is wel de meest harde onder de zachte houtsoorten. Zacht hout ontbrandt snel en is daardoor zeer makkelijk aan te steken, dit levert vervolgens een prachtig vlammenspel en een heerlijke geur op!

Berkenhout

Berkenhout is een echt zachte houtsoort, dit betekent dat het hout sneller ontvlamt en veel warmte afgeeft in korte tijd. Door de verbranding van de witte schors ontstaat er een knisperend geluid en een aangename geur. Berkenhout is daarmee uitstekend geschikt voor het gebruik in een vuurkorf, maar brandt minder lang dan eikenhout en essenhout.

Levering haardhout Twente

Bestel haardhout eenvoudig en snel online! Je hoeft de deur niet meer uit voor jouw voorraad haardhout. Omdat we binnen heel Nederland bezorgen, wordt het haardhout meestal al binnen een paar dagen bij je thuisbezorgd in Twente. Bezoek meteen de webshop en bestel je haardhout! Heb je vragen over onze producten of de dienstverlening? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Haardhout bestellen bij Haardhout.eu

Haardhout.eu is dé webshop om online haardhout te bestellen. Bekijk ons ruime assortiment haardhout. Altijd ovengedroogd en levering in heel Nederland.