Mijn bestelling: Geen producten Afrekenen

Haardhout voor je vuurkorf

Geniet jij ook altijd zo van die heerlijk lange zomeravonden? Het kan in de avond wat frisser worden, maar daar biedt een vuurkorf uitkomst voor. De ultieme sfeermaker voor lange zomeravonden is de vuurkorf. Een vuurkorf brengt warmte en sfeer. Daarnaast is een vuurkorf ook nog eens een blikvanger in je tuin. Weet jij wat het beste haardhout is voor je vuurkorf?

Direct haardhout bestellen

 

Het beste haardhout voor je vuurkorf

Een vuurkorf geeft behaaglijke warmte tijdens een zwoele zomeravond, maar je wilt natuurlijk niet in de rook zitten. Weet jij welk hout de minste rookontwikkeling geeft?

Haardhout.eu biedt diverse soorten haardhout aan: 

 • Berken haardhout: dit is een zachte houtsoort die gemakkelijk en snel brandt met een mooie vlam.

 • Eiken haardhout: deze harde houtsoort brandt traag met een warme vlam en geeft weinig rook.

 • Essen haardhout: deze harde houtsoort brandt traag met een warme, mooie vlam.


Wil je weten wat het beste haardhout voor je buitenhaard is? Of wil je meer weten over de verschillende soorten haardhout?

 

Hoe steek je je vuurkorf aan?

Je vuurkorf aansteken, hoe moet dat eigenlijk? Weet jij hoe je dat het beste doet? Het lijkt eenvoudig om je vuurkorf aan te steken, maar je moet vooral geduld hebben en rustig opbouwen. Je denkt misschien wat houtblokken, proppen papier, een vuurtje erbij en klaar, maar zo werkt het niet. Lees hier tips om je vuurkorf op de beste manier aan te steken.

 1. Heb geduld en bouw rustig op
  Begin rustig en bouw je vuur rustig op. Zo heb je langer plezier van je vuur.  

 2. Zorg voor voldoende zuurstof
  Er moet voldoende zuurstof bij komen. Stapel je houtblokken dus met genoeg tussenruimte.

 3. Gebruik schoon en droog hout
  Schoon en droog hout geeft de minste rookontwikkeling. Stapel een aantal grotere houtblokken als basis (met voldoende tussenruimte) en leg daarop kleinere blokken. Leg de volgende lagen dan haaks op elkaar.

 4. Gebruik aanmaakhout
  Leg tussen de lagen met houtblokken een laag met aanmaakhout. Zorg ook hier voor voldoende tussenruimte.

 5. Steek het vuur aan met aanmaakblokjes
  Leg tussen de lagen houtblokken en aanmaakhout een laagje met aanmaakblokjes en steek deze aan.

 6. Vul hout bij
  Houd je vuur langer brandend door op tijd nieuw hout bij te vullen. Let er op tijdens het bijvullen dat je genoeg ruimte laat zodat er zuurstof bij kan komen.


De vuurkorf: sfeermaker voor zwoele zomeravonden en voor gezellige winteravonden

Nu je weet wat het beste haardhout is voor je vuurkorf en hoe je het beste je vuurkorf aan kunt steken is het tijd om te gaan genieten. Zowel in de zomer als in de winter kun je genieten van je vuurkorf. Het is heerlijk om op lange, zwoele zomeravonden tot laat in de avond buiten te zitten. Een hapje en een drankje erbij en als het wat frisser wordt genieten van het behaaglijke vuur in de vuurkorf.
Maar ook in de winter kun je genieten van je vuurkorf. Drink met elkaar een glaasje glühwein of rooster marshmallows rond het vuur. Met een vuurkorf haal je veel gezelligheid in je tuin!

 

Marshmallows roosteren


Meer weten?

Wil je meer weten over het beste haardhout of wil je haardhout bestellen? Haardhout.eu helpt je graag verder zodat jij kunt genieten van de sfeer van haardvuur.

Neem contact met ons op of bestel online.

 


Direct haardhout bestellen