Mijn bestelling: Geen producten Afrekenen

Essen haardhout

Een hele winteravond lekker bij de open haard? Of in de zomer lekker in de tuin een vuurtje stoken in een vuurkorf of houtkachel? En wilt u haardhout dat een lange verbrandingstijd heeft? Essen haardhout is één van de hardere houdsoorten en brand aanzienlijk langer dan bijvoorbeeld berken haardhout. Dus als u op zoek bent naar een houtsoort met een hoog rendement, dan kiest u voor essen haardhout.

Eigenschappen essen haardhout

Essen haardhout brand traag en lang en is dus ideaal geschikt voor de koude winter- en zwoele zomermaanden. De lange verbrandingstijd van essen haardhout zorgt ervoor dat het hout een optimaal rendement heeft en dus veel warmte geeft. Daarnaast geeft essen haardhout een mooi vlammenspel. Stookt u met drie blokken hout tegelijk? Dan is essen haardhout een ideale aanrader, want het hout heeft een trage verbranding en de vlammen blijven hierdoor beperkt. Voor het aansteken van essen haardhout is wel veel aanmaakhout- of blokjes vereist. Als essen haardhout eenmaal brand, dan ziet u er voor een langere periode lekker warm bij.

Prijzen essen haardhout

Naast essen haardhout bieden wij u diverse andere mogelijkheden. Ons complete assortiment haardhout bestaat uit essen-, berken- en eiken haardhout op zowel hele, ¾ en halve pallets. Daarnaast bieden wij u bigbags met een mix van essen- berken-, en eiken haardhout.

Bekijk ons aanbod:


Contact

Mocht u nog vragen hebben over de verschillende soorten haardhout of heeft u vragen over uw bestelling? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook uw haardhout online uitproberen, bekijk de video's hier.

Direct haardhout bestellen