(0)

Beukenhout kopen

Beukenhout komt voor in heel Europa, en daarbuiten. Door menigeen wordt deze houtsoort ervaren als één van de meest prettige houtsoorten om mee te stoken. Ben jij als stoker op zoek naar hout waarmee je rendement kunt behalen? Dan is beukenhout echt iets voor jou! Stookklaar beukenhout bestel je eenvoudig bij ons in de webshop. Gratis thuisbezorgd!

Waarom beukenhout kopen?

Beukenhout is een harde houtsoort. Het grote voordeel hiervan is dat deze houtsoort langer brandt dan zachthout, en dit levert je dus een hoger rendement op.

  • Beuken is een harde houtsoort die veel gestookt wordt. Met name open haarden en de convectiekachel zijn optimaal voor het stoken van beukenhout.
  • Het heeft een lange brandduur, en is dus ideaal voor de rendementsstoker. Tevens geeft het veel warmte af en beschikt het mooie rustige vlammen.
  • Het is een harde houtsoort, het zit tussen essen- en eikenhout in wat betreft de hardheid.
  • Qua smaak is beukenhout neutraal. Dat maakt beukenhout bij uitstek geschikt voor het bereiden van gerechten in een houtoven, BBQ of braai.
  • Geschikt om te stoken voor middelgrote kachels en haarden én heeft een reinigende werking op de kachel, kachel- en schoorsteenpijp.

Tips voor het stoken

Beuken haarhout is geschikt voor de (middel)grote haarden. Net als bij alle andere houtsoorten, geldt ook voor beukenhout dat het goed droog moet zijn. Alleen zo profiteer je van de warmte die lang meegaat. Je kunt de haard aansteken met aanmaakhoutjes of berkenhout, wat sneller vlam vat dan beuk. Vervolgens gebruik je 2 tot 3 blokken per keer om het vuurtje aan te houden.

Het beste beukenhout bestellen!

Ben je op zoek naar ovengedroogd beukenhout van de beste kwaliteit? Dan ben je bij Haardhout.eu aan het juiste adres. In ons assortiment vind je uitsluitend ovengedroogd beukenhout met met een duurzaam keurmerk (PEFC-gekeurd). Direct klaar voor gebruik! Wij bieden beukenhout aan op pallets. De pallets zijn beschikbaar in drie formaten én je kiest je gewenste blokgrootte. In onze webshop vind je de prijs per pallet. Wij zorgen voor gratis levering tot in de tuin of op de oprit. Neem dan contact op via 06 30 209 776 of het contactformulier.

Kunnen we je helpen?

Heb je een vraag of een opmerking over ons assortiment of onze service? We helpen je graag. Laat je telefoonnummer achter of neem direct contact met ons op.