Mijn bestelling: Geen producten Afrekenen

Haardhout opslag

Door een uurtje te stoken gaan er al snel heel wat houtblokken doorheen. Je voorraad kan op een avond al snel slinken. Heb je een grote voorraad haardhout? Dan kan je lekker vooruit met stoken en hoef je niet steeds op te letten of je wel genoeg haardhout in huis hebt. Een voorraad haardhout is ideaal. Maar heb je ook gedacht aan een goede houtopslag?

Bekijk Houtopslagen

De werking van haardhout

Hout wisselt vocht uit met de omgeving. Dat wordt ook wel de hydroscopische werking van hout genoemd. Dat betekent dat in droge omstandigheden haardhout vocht afgeeft en in vochtige omstandigheden het hout juist vocht opneemt.
Als je gedroogd haardhout aangeschaft hebt en je het niet op de juiste plaats opslaat, dan zal het droge hout na een tijdje weer vocht bevatten. Het is dus heel belangrijk om je haardhout op de juiste manier op te slaan.

 

Gebruik een houtopslag met overkapping

Wil je je haardhout buiten opslaan? Dan is de beste plaats om haardhout op te slaan onder een overkapping. Zo is het haardhout beschut tegen de regen. Zorg ook dat er ruimte zit tussen het hout en de grond, want dan neemt het hout geen vocht op. Je zou bijvoorbeeld ook een paar plankjes kunnen plaatsen onder het haardhout.

Met een haardhout huisje heb je een ideale plek om je haardhout op te slaan. Het is een  functioneel en mooi product om je haardhout in op te slaan. Lees hier meer over houtopslag.

Haardhout opslag Haardhout.eu

 

Denk aan ventilatie en goede stapeling

Een haardhout huisje is een ideale plek om je haardhout in op te slaan omdat het een open constructie is en zo de beluchting optimaal is. Haardhout blijft het beste droog in de buitenlucht waar de wind er doorheen kan waaien.

Stapel je haardhout zo dat de uiteinden naar buiten gericht zijn, want op deze manier verdampt het vocht het beste.

 

Haardhout opslag bij Haardhout.eu

Haardhout.eu heeft diverse soorten houtopslag. Bekijk ze hier:

 

Haardhout opslag Haardhout.eu

Geniet van je haardvuur

Als je je haardhout goed opslaat kun je het beste genieten van je haardvuur. De zomer is de ideale tijd om een sfeervol haardvuur te maken in je buitenhaard, vuurkorf of pizzaoven. Geniet van lange zomeravonden in je tuin. Hier vind je tips voor het beste haardhout voor je buitenhaard.

In de winter is de openhaard binnen de ideale plek om te stoken. Lees hier meer over ultiem genieten van je openhaard.  

 

Haardhout opslag bestellen?

Wil je meer weten over haardhout of haardhout opslag van Haardhout.eu? Neem dan contact op met Haardhout.eu.

 

Contact opnemen


 

 

Direct haardhout bestellen