Mijn bestelling: Geen producten Afrekenen

Haardhout opbergen

Heeft u halve, 3/4 of hele pallet haardhout bestelt? Dan is het belangrijk dat u een goede plek heeft waar u het haardhout kun opbergen. U wilt de kwaliteit van het haardhout natuurlijk goed houden en voorkomen dat het haardhout vochtig wordt.

Wanneer uw haardhout vochtig wordt, kunt u het haardhout niet direct gebruiken. Wanneer het haardhout lang vochtig blijft, is de kans op houtrot aanwezig. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Waar moet u op letten bij het opbergen van haardhout?

Tip 1 - Berg het haardhout op een goed geventileerde plaats op

Tip 2 - Plaats het haardhout in de buitenlucht. Buiten kan de wind er goed doorheen waaien. Het heeft dus niet de voorkeur om het haardhout in een schuur met dichte duur op te bergen. 

Tip 3 - Zorg voor een goede afdak, zodat het haardhout beschut is tegen de regen. 

Tip 4 - Zorg voor een ruimte tussen het haardhout en de grond. Dat zorgt ervoor dat het haardhout geen vocht opneemt uit de bodem. U kunt bijvoorbeeld houten planken of stenen onder het haardhout leggen.  

Haardhout opbergen in een houtopslag

Haardhout.eu levert verschillende types houtopslag voor uw haardhout. Uw haardhout ligt in onze houtopslag droog. Het haardhout ontvangt voldoende ventilatie. De volgende types houtopslag leveren wij: 

Benieuwd hoeveel pallets hout er in één houtopslag passen? Neem contact met ons op!