Mijn bestelling: Geen producten Afrekenen

Welk haardhout geeft de lekkerste geur?

Een open haard geeft natuurlijk sfeer door de warmte, het knisperende geluid en het licht dat het afgeeft. Echter, is er nog een niet te onderschatten element wat het ene soort haardhout sterk onderscheidt van het andere soort, namelijk de geur die het afgeeft! Om de sfeerbeleving echt compleet te maken tijdens een koude winteravond, is het nodig om al deze onderdelen goed te hebben. Al geeft de open haard nog zo’n mooie vlam, zodra er een stinkende geur vanaf komt, doof je de open haard liever dan dat je hem laat branden. Om dit te voorkomen verklappen wij aan jou welk soort haardhout wij de lekkerste geur vinden hebben!

 

Eiken haardhout

Eiken haardhout is niet voor niets de meest verkochte haardhout soort op de markt. Kenmerkend voor eiken haardhout is de trage verbranding, waardoor je niet zo vaak het haardhout hoeft aan te vullen. Maar dit is niet alleen het grote voordeel van eiken haardhout. Je voelt hem al aankomen: deze soort geeft ook nog eens een heerlijke unieke geur af! Qua geur vinden wij dit de meest fijne soort haardhout die wij aanbieden. De geur is niet storend en geeft je echt dat winterse warme gevoel!

Berken haardhout

Berken haardhout is een zachte houtsoort en brandt om deze reden erg snel. Samen met eiken haardhout is dit één van de meest verkochte haardhout soorten. Daarnaast kun je met berken haardhout ook een vuurtje voor korte tijd stoken, omdat deze soort in vergelijking met andere soorten een veel kortere verbrandingstijd heeft. Berken haardhout geeft een beetje een zoete geur af, waardoor deze qua geur niet direct op onze nummer 1 komt te staan. Echter, is dit voor een kortere periode een ideaal soort haardhout en is dit echt een houtsoort die je eens geprobeerd moet hebben! Bijkomend voordeel is ook nog dat het absoluut niet spat, wat natuurlijk wel zo prettig is bij een open haard.

Essen haardhout

Kenmerkend voor essen haardhout is het mooie vlammenspel en de lange verbrandingstijd die het heeft. Deze houtsoort is erg taai van aard, waardoor je langer kunt genieten van een avondje stoken. Omdat essen haardhout een elastische houtsoort is, zal het nauwelijks geluid afgeven. Essen haardhout geeft niet een hele specifieke geur af. Het is gewoonweg een heerlijke geur die je verwacht te krijgen van een open haard. Om deze reden plaatsen wij deze soort op nummer 3 in dit blog.

Deze 3 (geur) toppers zijn zeer eenvoudig bij haardhout.eu te bestellen. Het grote voordeel van ons haardhout is dat het direct te gebruiken is, aangezien wij standaard ovengedroogd haardhout leveren. Wil je direct bestellen? Klik dan op de knop hieronder!

Direct haardhout bestellen