(0)

Berken haardhout

Wil je meer te weten komen over de eigenschappen van berken haardhout, of ben je op zoek naar berken haardhout van topkwaliteit? Dan ben je bij Haardhout.eu aan het juiste adres, hier lees je meer over deze houtsoort en ons aanbod. Wij bezorgen berken haardhout in heel Nederland en België!

Berken haardhout stoken

Berkenhout is zachthout, maar is een zeer ontvlambaar type! Zachthout heeft als kenmerk dat het makkelijk aan te steken is waarna het na korte tijd warmte afgeeft en een knisperend haardvuur biedt. Berken haardhout is door de snelle verbranding voornamelijk interessant voor gelegenheidsstokers. Daarnaast is berkenhout handig om je haard mee op te stoken om vervolgens over te stappen op een harde houtsoort. Net als ons gehele aanbod van haardhout is ook dit type gedroogd én gekloofd, waardoor het een laag vochtpercentage heeft. Hieronder vind de eigenschappen van dit type haardhout op een rijtje.

De eigenschappen van berkenhout:

  • Ontvlamt gemakkelijk;
  • Zachte houtsoort
  • Knisperend haardvuur
  • Heeft een schone verbranding;
  • Geeft veel warmte in een korte tijd.

Het knisperende haardvuur is ideaal voor de gezellige gelegenheidsstoker! We raden berkenhout bijvoorbeeld aan voor gebruik in de vuurkorf of buitenhaard, het is namelijk ideaal brandhout voor de wat kleinere kachels en haarden.

Berken haardhout bestellen?

In onze webshop vind je verschillende pallets met berkenhout. Wij bieden drie maten zodat er voor iedere stoker een geschikt product is. Kies tussen een halve, driekwart of hele pallet met haardhout. Het voordeel van een pallet haardhout is dat de blokken al voor je gestapeld zijn én dat we alle pallets gratis thuisbezorgen. Liever meerdere soorten haardhout? Dan is de big met een mix van berken-, eiken- en essenhout een goed alternatief.

Altijd ovengedroogd en stookklaar
Ruime keuze
Gratis levering

Kunnen we je helpen?

Heb je een vraag of een opmerking over ons assortiment of onze service? We helpen je graag. Laat je telefoonnummer achter of neem direct contact met ons op.